Missguided skor barely there modell med blockklack Roséguldfärgade i unmmfq3794-Damskor

Missguided skor barely there modell med blockklack Roséguldfärgade i unmmfq3794-Damskor

Den svenska skolans uppdrag innebär bland annat att ”Eleverna ska kunna orientera sig och agera i en komplex verklighet med stort informationsflöde, ökad digitalisering och snabb förändringstakt.”

Skolan ska ansvara för att varje elev efter genomgången grundskola ”kan använda såväl digitala som andra verktyg och medier för kunskapssökande, informationsbearbetning, problemlösning, skapande, kommunikation och lärande”

Jag hävdar att vi behöver använda oss av sociala medier i undervisningen för att nå dessa mål.

andreas_sociala_medier_150309Varför ska du använda sociala medier i undervisningen?

Därför att lärande är en social process (John Dewy)
Utbildning ska inte förbereda för livet, utbildningen ska vara livet, viktigt och på riktigt. Ge eleverna något att göra, inte något att lära. Detta förhållningssätt stämmer väl med hur unga vill använda tekniken i sin vardag i skolan. Skapa i samarbete och interaktion med andra.

Därför att lärande är multimodalt (Staffan Selander)
Multimodalitet handlar om att kommunikation (och lärande) alltid sker med olika New Look YUMMY Klassiska pumps vit Mode Dam skor resurser samtidigt. Nya artefakter, nya typer av berättande, nya identitetsskapande speglar. Att se, höra, skriva, dela – i sociala medier, med verkliga mottagare – fördjupar och skapar relevans.

Därför att lärande är oberoende av tid och rum
Vi kan inte längre kontrollera var hur och när lärandet sker, internet är rummet för lärande och vi förväntar oss en individuell lärmiljö där vi kan vara aktörer när och var vi själva vill.

Därför att medie- och informationskunnighet är en demokratisk rättighet
Nicce Vita dolda strumpor i 3 packlyfts den digitala kompetensen som en demokratifråga.

Moderniseringen av Sverige börjar i skolan

Digital kompetens är i grunden en demokratifråga. I skolan lär vi oss förstå världen för att kunna förändra den. Alla barn och elever behöver få förståelse för hur digitaliseringen påverkar världen och våra liv, hur programmering styr såväl det informationsflöde vi nås av som de verktyg vi använder, liksom att få kunskap om hur tekniken fungerar för att själv kunna tillämpa den.

MIK, medie- och informationskunnighet är medborgarkompetens i informationssamhället. MIK innebär att förstå mediers roll i samhället, att kunna finna, analysera och kritiskt värdera information och att själv kunna uttrycka sig och skapa innehåll i olika medier. Dessa färdigheter övas genom arbete i sociala medier.

Därför att skolan blir trovärdig och transparent
Genom att som använda sociala medier öppnar vi fönstren ut mot samhället, vi öppnar för dialog, samspel med omvärlden, är aktuella. Detta skapar förståelse, förtroende och gör skolan begriplig och attraktiv.

Därför att sociala medier ger ett utökat kollegium
Samma mekanismer som gäller för elevens lärande gäller också för oss!  Vi lever i en sammankopplad värld där lärandet blir globalt och där vårt kollegium finns i digitala rum. Vi som lärare behöver också bli lärande och utveckla vår kompetens att agera i nätverkssamhället för att vara relevanta nu och i framtiden.

Lycka till!

Annonser
Publicerat i Okategoriserat
Playboy Footwear IAN Stövlar & Kängor

Missguided skor barely there modell med blockklack Roséguldfärgade i unmmfq3794-Damskor

Idag har jag förmånen att få föreläsa för lärare om hur vi kan använda sociala medier i lärandet och hur vi kan skapa en god studiemiljö i en uppkopplad skola.

Jag har lagt en hel del länkar i en mapp som jag delat ut via Google, här kan du också hitta en presentation som listar en mängd digitala verktyg som kan användas för att synliggöra lärande.

 

Publicerat i Nike Air Max 270 Vita och grå skor

Missguided skor barely there modell med blockklack Roséguldfärgade i unmmfq3794-Damskor

En tisdag för två månader sedan vann jag och teatergruppen UngHästen Surfa Lugntpriset 2016 för Sveriges bästa nätsatsning för unga och vuxna – här kommer lite bilder och pressklipp från den trevliga tisdagen!

Fotograf är Kristina Alexandersson och Jesper Hultqvist

Public Desire Calypso Ormskinnsmönstrade espadriller med platåklack och tårem

Norra Västerbotten
•       Nike Performance AIR ZOOM PEGASUS 35 Neutrala löparskor svart vit gunsmoke oil grå Populära herrskor

SVT Västerbotten

P4 Västerbotten
•       Nyheterna (00:37)  Nike Performance AIR ZOOM VOMERO Neutrala löparskor indigo force photo blå röd orbit blå void vit Populära herrskor
•       Nike Performance DOWNSHIFTER 8 Neutrala löparskor sequoia svart spruce fog vit Populära herrskor

Infotech Umeå
•       Nike Performance FLEX 2019 RN Löparskor vit pure platinum Mode Dam skor   

Region Västerbotten

Hör gärna av dig om du vill att vi ska komma och spela föreställningen #nätkärlek i din kommun!

Märkta med: Nike Performance LEBRON WITNESS III PRM Indoorskor svart vit university röd Populära herrskor, , , , Nike Performance MERCURIAL SUPERFLYX 6 ACADEMY TF Fotbollsskor universaldobbar dark grå svart opti gul Populära herrskor
Publicerat i Sociala medier, Nike Performance MERCURIAL VAPORX 12 PRO TF Fotbollsskor universaldobbar dark grå svart opti gul Populära herrskor

Missguided skor barely there modell med blockklack Roséguldfärgade i unmmfq3794-Damskor

IMG_3252

Denna vecka arbetar jag i London med Nike Performance TIEMPO LEGEND 7 PRO FG Fotbollsskor fasta dobbar dark grå svart opti gul Populära herrskor som återigen gör en fullspäckad Nike Performance ZOOM RIVAL FLY Neutrala löparskor vit metallic guld pure platinum Mode Dam skor med studiebesök på skolor, olika temaspår, ett nordiskt seminarium och guidade visningar på mässan.

Jag kommer att ansvara för en grupp pedagoger med som valt spåret ”digital pedagogisk utveckling i skolan”. Hur tänker de brittiska kollegorna kring digital kompetens? Hur utvecklar de sin och elevernas digitala förmågor? Vad är målet och hur följer man upp arbetet på skol- och klassrumsnivå?

För att förbereda oss åkte jag och Lena Elfvingsson i ett strålande londonväder till Woodcroft Primary school och träffade rektorn, Mr Craig Tallon.

Craig berättade att han vill skapa förutsättningar för att använda IT i lärandet för att också höja förväntningarna på att IT ska användas i lärandet. Skolan använder Google Apps for education och tar emot elever från ålder 3 till 12 år, de flesta med ett annat modersmål än engelska. Det blir mycket spännande att se hur samtalet utvecklas när jag har med mig mina 18 deltagare!

Märkta med:
Publicerat i Nike Running Vapormax Flyknit 3.0 Retro future Vita träningsskor, Okategoriserat
Public Desire FLEUR Sandaletter röd Mode Dam skor andreas skog nätkärlek
Senaste inläggen
Arkiv
PUMA Avid FoF Peonies Paco Gil MARIEL Pumps röd Mode Dam skor
Annonser